link_instellingen_kids_to_move link_kinderen_kids_to_move link_volwassenen_kids_to_move link_activiteiten_kids_to_move link_activiteiten_kids_to_move

Zhineng Qigong op school / workshop voor leerkrachten en andere professionals

Kinderen en stress horen niet samen te gaan. Daar zijn we ons steeds meer bewust van en daarom verschijnen er ook meer berichten over de toegenomen druk op kinderen en de stress die daarvan het gevolg is.

De Zweedse onderwijzeres Gerd Brolin is een enthousiast beoefenaar van Zhineng Qigong. Zij onderzocht op een basisschool of Zhineng Qigong oefeningen kinderen kan helpen bij het hanteren en verminderen van stress. De resultaten waren verrassend positief ! Er werden verbeteringen zichtbaar op het gebied van sociale vaardigheden en leerresultaten, maar ook zelfvertrouwen, concentratie, motorische vaardigheden en algemene gezondheid gingen met sprongen vooruit. Niet alleen de kinderen met gezondheidsklachten hadden profijt van de oefeningen. De oefeningen hadden een positief effect op alle kinderen in de klas !

Het meest verrassend was het enthousiasme waarmee de kinderen de oefeningen omarmden.

Het onderzoek van Gerd Brolin heeft van de universiteit van Goteborg een prijs gekregen voor haar “Bijdrage aan het welzijn van de mensheid”

Elke dag kort oefenen met kinderen is veel effectiever dan eenmaal per week lang oefenen. Daarom is er een workshop voor professionals die met kinderen werken om kinderen bij hun dagelijkse oefening te begeleiden. Leerkrachten en andere professionals kunnen deze workshop volgen in combinatie met begeleiding op maat. Aan het eind van het traject is voldoende kennis en vaardigheid opgebouwd om met ondersteuning van de kinder CD dagelijks samen met de kinderen te oefenen.

Voor meer informatie kunt U met ons contact opnemen.

 

CNQ VOOR KINDEREN – DOWNLOAD MET BOEKJE

 

Een speciaal voor kinderen ontwikkelde download met 12 nummers. Drie oefeningen om op te warmen, vijf basisoefeningen en drie oefeningen om af te sluiten. Door het doen van de oefeningen kunnen kinderen zich beter concentreren, zijn ze rustiger, sterker en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Voor kinderen vanaf 4 jaar en eigenlijk iedereen die het kind in zichzelf weer wil voelen. Bij het Zweedse onderzoek naar de resultaten van Qigong bij kinderen hebben ze deze oefeningen gedaan.