link_instellingen_kids_to_move link_kinderen_kids_to_move link_volwassenen_kids_to_move link_activiteiten_kids_to_move link_activiteiten_kids_to_move

Kids to Move

Gelukkig richten veel humanitaire organisaties zich wereldwijd op hulp aan kinderen. Aan kansarme kinderen, oorlogskinderen, asielzoekerskinderen, gehandicapte kinderen en alle andere kinderen die buiten de boot van het reguliere circuit vallen in binnen-en buitenland. Zij richten zich vooral op het bieden van noodzakelijke basale behoeften waardoor een kind kan overleven. Zoals voedsel en water, kleding, onderwijs en een dak boven hun hoofd. Maar zij zetten zich ook in voor de rechten van kinderen. Kids to Move helpt vanuit een andere basale behoefte kinderen in de wereld. Kids to Move richt zich op een gezonde ontwikkeling van lichaam en geest. Als kinderen met hulp van organisaties erin slagen te overleven en kennis te verwerven door onderwijs , is het minstens zo belangrijk dat zij lichaam en geest gezond kunnen ontwikkelen. Hierdoor leren zij van toegevoegde waarde te zijn in de omgeving waarin zij wonen, en daarmee ook voor de wereld waarin we leven. Bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zo bouwen ze spelenderwijs aan een positief zelfbeeld en leren ze op aangename wijze om te gaan met andere kinderen. Door bewust te bewegen creëer je een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Onze missie:

Onze missie is gelegen in de ontwikkeling van positieve en krachtige kinderen die zelfverzekerd zelfbewust en vooral vanuit een positief zelfbeeld weer geïnspireerd zijn om hun leven inhoud te geven. Dit noemen we ook wel kinderen in contact brengen met hun geboorterecht: leven met hart en ziel. Een leven vol levenslust en levensvreugde in plaats van leven in de zin van “overleven”.

Onze werkwijze:

Wij organiseren regelmatig

  • Workshops voor kinderen
  • Workshop voor Chi Neng en Zhineng Qigong instructeurs om deze bewegingsleer over te brengen aan kinderen.
  • Workshops voor ouders en kinderen

De bewegingsvormen die we in de workshops aanbieden zijn er ook op gericht om kinderen zó te laten bewegen dat ze weer zelfvertrouwen, zelfrespect, eigenwaarde en eigenliefde voelen.

Ook bieden we ondersteuning om kinderen te helpen negatieve overtuigingen te doorbreken en diep verankerde emotionele pijn te verwerken. Dit doen we meestal in individuele sessies.

Kids to Move geeft kinderen “tools” om hun eigen fysieke, emotionele en mentale welzijn en welbevinden te koesteren, te behouden én om deze verder te ontwikkelen. Deze onafhankelijkheid is voor ons een belangrijke pijler.

Daarnaast gaan wij zelf op pad naar scholen, azc, of zijn bij evenementen en festiviteiten om kinderen in beweging te brengen.

De coaches, instructeurs, trainers en vrijwilligers staan met hart en ziel achter de doelstelling van Kids to Move. Kids to Move zoekt ook mensen en bedrijven die financieel in ons willen investeren en zo een bijdrage leveren in een gezonde wereld.

Contact

Heb je een project dat binnen onze doelstelling pas, mail of bel ons dan.

www.kidstomove.com

info@kidstomove.com

Tfnr. 06-49612002 Irma van Tuil

Tfnr. 06-25197465 Christiane Bahr